Monday, 26 March 2012

APA PELAJAR BUAT UNTUK NEGARA????gambar ini hanya hiasan lol...tak der kena mengena dengan artikel yerkkkkkkk....


Baru-baru ini angin betul-betul dah naik angik bila bertemu beberapa orang pelajar universiti yang sedang dalam pengajian ijazah.

Angin memang mengenali budak-budak ini secara peribadi. Mulanya angin memang nak mendekati mereka dan mengetahui apa pandangan mereka tentang kerajaan Barisan Nasional. Perjumpaan tersebut berlangsung beberapa kali.

Setiap kali perjumpaan itu, angin sentiasa diperli dan diserang kerana sememangnya mereka tahu angin memang penyokong tegar kerajaan Terengganu dan Malaysia...kerajaan BN lah tu...

Masuk kali ke 3 pertemuan, angin bawa sekali anak kecil angin yang berusia belumpun setahun. Sedang menikmati makan malam, terkeluarlah kata-kata dari mulut salah seorang pelajar yang ditujukan kepada anak kecil angin, katanya "adik, nanti bila dah besar, jangan sokong UMNO sebab UMNO jahat"

Angin senyum dan bertanya kepada mereka, apa kebaikan PAS (sebab mereka ni menyokong PAS) yang mereka kagum sangat?? Apa yang dah PAS dah bantu dia orang sepanjang PAS memerintah Terengganu tahun 1999-2004? Apa pulak yang YB PAS buat ketika ini yang memenangi kerusi Parlimen Kuala Terengganu dan 3 dun didalam parlimen ini??

Mereka tidak dapat menjawab, namun mereka menyerang dengan berkata bahawa kerajaan Barisan Nasional juga tidak memberi mereka apa-apa...


harap-harap dari kecil dah dapat pikir macam pakar.... jangan dah besar dop tahu kaler....

ADUHHHHH!!!! mereka rupanya buta.... lalu angin buka satu persatu... angin tanya salah seorang dari mereka, berapa 'A" dia dapat ketika SPM sehingga mereka dapat masuk UITM sekarang??? Dia ni tak jawab....  Angin tahu budak ni, keputusan peperiksaannya hanya "cukup makan" sahaja. Angin suruh mereka fikir kalau dengan keputusan yang dia ada, dia hanya layak naik ke tingkatan 6, kerana ada "orang lain" yang lebih layak darinya. Kerana bantuan kerajaan, yang mendahulukan bangsa macam dia tulah maka dia boleh belajar di UITM sekarang!!! Angin tanya lagi, sejak bapak dia pencen kerja dengan kerajaan dan buat business kontraktor, kerajaan mana yang bantu sampai dia tidak susah untuk bayar yuran U dan lain-lain.


Dari dalam perut ibu lagi kerajaan Barisan Nasional dah jaga kebajikannya...itu pun dok reti jugok?????

Bagaimana pulak dengan kemudahan yang kerajaan bagi dari budak-budak ni masih dalam perut mak dia orang sehingga keluar melihat dunia? Bukan ke dari kemudahan yang diberikan oleh Kerajaan ini jugak.

buku teks semua free, kerajaan BN tak bagi apa lagi??? butoooo
Belajar pulak dari darjah satu sampai ke tingkatan 5, ada pernah ke kena beli buku teks??? Semua diberi percuma oleh kerajaan. Tiba-tiba salah seorang budak ni cakap KATANYA "LORRRRRRRR, ITU MEMANG TANGGUNGJAWAB KERAJAAN DAN ITU DARI KERAJAAN MALASYIA, BUKAN BARISAN NASIONAL".

Ish!!!!! rupanya ada jugak pelajar universiti yang BODOH!!!!  (yang lain jagan terasa ye)... Aku yang tak belajar tinggi pun faham....Memang itu tanggungjawab kerajaan tapi jika dibanding dengan kerajaan yang bertahta lama seperti kerajaan Negeri Kelantan, terlalu besar bezanya dengan kerajaan Barisan Nasional.
Di Kelantan rakyat dihidangkan dengan air paip yang keruh warnanya. Masalah Air di Selangor masih belum selesai sehingga kini. Di mana tanggungjawab kerajaan hok dia orang puja sangat tu? Kenapa meletakkan sesuatu kesalahan kepada KERAJAAN BARISAN NASIONAL dan apa yang baik bertukar pulak kepada KERAJAAN MALAYSIA. BUKANKAH KERAJAAN MALAYSIA ITU, ADALAH KERAJAAN BARISAN NASIONAL, SEPERTI KERAJAAN NEGERI KELANTAN YANG DISEBUT SEBAGAI KERAJAAN PAS KELANTAN???

Bila dah kena macam itu, barulah terpnga-pinga macam rusa masuk kampung....

ANGIN TERINGAT MASA TEMURAMAH SEORANG WARGA EMAS PEREMPUAN KETIKA PENYAMPAIAN BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA DI WAKAF MEMPELAM, JAWAPAN WARGA EMAS NI MENARIK KATANYA.....

"ORANG MUDA HARI INI ADA YANG CERDIK, ADA YANG BODOH, ADA YANG BENGONG DAN ADA YANG BAHLOL, TAK BOLEH NAK BEZA MANA BAIK MANA YANG BURUK. PERMATA DEPAN MATA, KACA JUGAK YANG DIA NAMPAK BERKILAU"


No comments:

Post a Comment