Saturday, 12 March 2011

AWAS!!!! : ULAT TAHI MEMENUHI KUALA TERENGGANU

Camner Barisan Nasional Kuala Terengganu nak menang? Banyak sangat "ulat tahi" di sini. Masing-masing duk sibuk nak tunjukkan dirinyalah yang paling dikehendaki rakyat (kononnya). Buat itu dan ini untuk dapat nama. Bila nampak orang lain lebih sikit dia mula tak duduk diam. Takut nama keterbelakang.
Cuba tengok betul2...ada banyak ulat nak naik duduk di atas skali..cam tu keadaan kat Kuala Terengganu
Presiden UMNO dah cakap hanya mereka yang boleh menang pilihanraya sahaja yang akan dijadikan calon. Kalau dah tak terpilih tu maknanya bukan kehendak rakyat ler tu. Apa nak susah. Buat kerja sudahlah......"BOS BESAR" bukan tak der mata...kiri, kanan, belakang, depan, atas, bawah yang datang bagi "information".Kalau dah rezeki ada ler, kalau dah tak der, mesti ada hikmah. nak sangat jadi calon dan bergelar YB, sampai dah lupa perjuangan sebenar. 
Nanti bila dah tak dapat jadi calon mulalah nak "peteh keting". Buruk-burukkan calon dalam kedai kopi. Konon buat kerja, tapi duduk saje. Sempat juga bisik-bisik jangan pangkah Barisan Nasional...
Bila lagi nok muhasabah diri??? Nyanyi "Bersatu kita bersatu...." tapi sorang sana sorang sini. Mung-Mung aku-aku!!! Naik pening orang bowoh ning..  

Kuala Terengganu tak akan "sendik" selagi pemimpin ulat tahi masih ada..... Kekgi kena sembur ngan racun baru ngekeng blake!!!

PAS di Kuala Terengganu bukan kuat pun. Tapi dek kerana banyak sangat ulat tahi di sini. Hok putih jadi kelabu....hok kelabu terus jadi hitam!!! Semuanya kerana ulat tahi!!!!

Jom Ganyang ULAT TAHIK!!!!!!

2 comments: