Monday, 18 February 2013

HADI MULA BERCAKAP TENTANG MELAYU

 Salam baut semua...
Sejak bila Presiden Pas, Dato’ Seri Haj Abdul Hadi Awang mengiktiraf Melayu dan kepentingan memperjuangkan orang Melayu?

Sejak bila Pas bercakap soal perjuangan untuk orang Melayu sedangkan perkara itu diklasifikasikan sebagai amalan Asyabiah atau bersifat kebangsaan yang difatwakan sebagai bertentangan dengan Islam.

Itulah antara lain bermain di kotak fikir apabila menghayati kenyataan Ahli Parlimen Marang itu yang berucap di perhimpunan parti mereka di Banggol Peradong kelmarin dengan menyatakan Pas sedia keluar dari pakatan (PAS,DAP dan PKR) sekiranya merugikan orang Melayu dan agama Islam.

Dato’ Seri Abdul Hadi Awang berkata PAS akan meneruskan kerjasama dengan parti-parti dalam Pakatan Rakyat seperti DAP dan PKR selagi dapat mempertahankan Melayu Islam.

Namun, katanya jika kerjasama itu merugikan Melayu dan Islam, PAS tidak ragu-ragu untuk keluar dari pakatan itu.

Hadir sama pada majlis tersebut Setiausaha Agung PAS, Dato’ Mustafa Ali, Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Dato’ Abu Bakar Chik, Dr Bala Chandran , Pengerusi DAP Terengganu, Ng Chai Hing.

Selama ini pimpinan Pas dan pengikutnya menyatakan bahawa Umno yang memperjuangkan Melayu dan berfahaman kebangsaan (nasionalisma) adalah kononnya bertentangan dengan Islam.

Tiba-tiba hari ini, Haji Hadi bercakap soal Melayu, cukup aneh dan merupakan suatu sikap baru yang ditunjukkan seolah-seolah bagi mereka perjuangan untuk Melayu itu sudah tidak menyalahi lagi dengan dasar dan kefahaman mereka sebelum ini.

Tentang rugi atau tidak kepada Melayu dan umat Islam, Haji Hadi perlulah insaf bahawa dalam pakatan mereka itu bukanlah orang yang mahu meletakkan bangsa Melayu dan umat Islam di tempat yang selamat.

Hayati pendedahan berani yang dibuat oleh bekas Timbalan Ketua Pemuda DAP sendiri, Mohamed Razali Abdul Rahman bahawa seorang pemimpin kanan bukan Melayu/Islam dalam pakatan itu pernah didalam ucapannya menyatakan "we must make sure christian become official religion in Malaysia and we make sure that the next prime minister is christian."

Razali pernah ke Balai Polis untuk membuat laporan polis tentang kristian agama rasmi. Pemimpin kanan Pas mengarahkannya supaya ditarik balik laporan itu.

Seorang Ketua Menteri telah menawarkan RM 1Juta dan bercuti di Melbourne dan minta dia menarik balik laporan polis. Paderi di tempat kerja isterinya juga membuat tawaran yang lumayan untuk menarik balik laporan polis.

Senarai rancangan besar sebuah parti bukan Melayu dalam pakatan itu yang diberitahu oleh Mohamed Razali adalah seperti berikut yang JELAS MERUGI BAHKAN MENGHANCURKAN MELAYU DAN ISLAM:
1. Kristian Agama Rasmi.
2. Malaysia akan ditukarkan kepada Republik.
3. YDP Negeri Pulau Pinang akan ditukar kepada bangsa lain.
4. Sistem Raja berperlembagaan akan dibubarkan, Raja adalah dianggap berketurunan lanun oleh pemimpin kanan dalam pakatan itu.
5. Isu azan hanya test kesensetifan orang Islam.
6. Pertandingan tilawah Al Quran akan dihapuskan.
7. NGO Melayu akan dihapuskan, contohnya PEKIDA & PERKASA.
8. Perkahwinan campur akan digalakkan, Insentif RM 5,000 akan diberikan atas alasan humans right (penghapusan etnik Melayu).
9. Bahasa Inggeris bahasa Rasmi.
10. Mata pelajaran Agama Islam akan dimansuhkan.
11. Chin Peng akan diberi pengampunan dan diberi gelaran Tun.
12. MARA jabatan yang dianggap rasis akan dibubarkan.
13. GLC akan dipegang dan diterajui oleh orang bangsa lain.
14. Di Hotel Palma Penang, lagu Negara ku yang baru telah dimainkan. Tiada sebut pun tentang raja.
15. Rejimen Askar Melayu Diraja akan dibubarkan kerana telah banyak bunuh orang bukan melayu (komunis) sebelum ini.
16. Panglima Angkatan Tentera dan Ketua Polis Negara akan ditukarkan kepada orang bangsa bukan Melayu, bukan beragama Islam.
17. Kakitangan kerajaan berketurunan Melayu akan dikurangkan.
18. KEMAS, BTN dan MKN akan ditutup.
19. Kedutaan Israel akan dibuka.
20. Pengkalan Tentera Israel akan dibuka di Port Dickson.
21. Majlis antara agama akan menggantikan Majlis Agama Islam
22. Wang zakat akan digunakan oleh orang bukan Islam. Percubaan telah dibuat di Perak sewaktu di bawah pembangkang minta untuk guna wang zakat.
23. Dasar Ekonomi Baru DEB akan dimansuhkan
24. Parti berteraskan agama akan dibubarkan termasuk PAS.
25. Yahudi dan CIA akan bantu menjayakan rancangan sebuah parti dalam pakatan itu. 

Apakah semua itu tidak merugikan Melayu dan Islam? Sebenarnya ia bukan setakat merugikan Melayu dan Islam, malah menghancurkannya!!
 Terimakasih : RAR

No comments:

Post a Comment