Wednesday, 20 February 2013

MB TERENGGANU BIDAS RAJA BAHRIN : BILA ORANG CERDIK JADI BODOH

Salam buat semua...


“Raja Bahrin dok tahu ... undang-undang ketinggian bangunan dah lama diubah. Dokkan tanah harga berbelas juta ringgit,nak bina bangunan 4 tingkat. "“Dia dok tahu tapi nok cakap. Bila orang cerdik jadi bodo"

 "Kita ada justifikasi kita. Jangan nok wat isu..dok faham tanya..dok kan kerana masuk Pas, jadi hok kerajaan buat dok betul belaka!!...”Main dengan abang Mat buleh sakit lah weh.

Di atas ialah petikan kata-kata sinis dan pedas Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Haji Ahmad Said kepada Dato’ Raja Bahrin yang menentang pembinaan pasar payang yang baru.

Semalam, Raja Bahrin seorang arkitek yang yang terbabit dengan bumbung stadium runtuh itu mengetuai beberapa penyokongnya datang ke pasar payang menghasut dan mengambil tanda tangan peniaga supaya membantah pembinaan pasar kedai payang yang baru oleh Kerajaan Negeri Terengganu.

 Dato’ Seri Ahmad berkata kepada media pagi tadi, selepas mengadakan perjumpaan dengan jawatankuasa peniaga Pasar Payang.Menteri Besar dan para wakil peniaga itu membuat kenyataan bersama menyokong pembinaan semula pasar Kedai Payang yang terkenal itu.

Raja Bahrin sebelum ini mempertikaikan keputusan kerajaan membina bangunan hotel dan apartment yang ketinggian 23 tingkat (hotel lima bintang) dan apartment 340 tingkat berhampiran pasar Kedai Payang itu.

Beliau mendakwa kononnya berlawanan dengan pihak Istana dan peraturan binaan bangunan di sekitar kawasan itu. Sesuatu yang menarik, MB memberitahu satu jambatan khas akan dibuat menghubungkan pasar payang dengan Bazar Warisan yang berada di kaki Bukit Puteri.


  1. JAM BESAR BERSEJARAH AKAN DIKEMBALIKAN BERHAMPIRAN PASAR PAYANG. Begitu juga katanya, Jam Besar yang menjadi sejarah dan kebanggaan akan diletakkan semula berhampiran pintu masuk ke Pasar Payang yang baru itu nanti.

No comments:

Post a Comment