Thursday, 21 February 2013

KISAH HONEYMOON ANAK PAK LEBAI

Salam buat semua..

Malam ini malam jumaat.... malam sunat... kita santai2 saje lah....banyak sangat memikir pasal politik pening jugak...hehehe

Jom kita baca kisah yang menarik ini....

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang sangat disayangi Lin, Azie, Suri Dan Murni. Satu hari mereka berpakat utk kawinkan anak2 ni serentak.

Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon. Lin pegi honeymoon ke Pulau Langkawi, Azie ke Pulau Manukan, Suri ke Pulau Bangi dan Murni ke Pulau Gaya.

Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, ‘nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah. Ceritakan macam mana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dah cukup. Ringkas,padat dan cepat.’ panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya.

Seminggu lepas tu depa terimalah surat dari Lin yang bertulis ‘Standard Chartered’ . Tercari2lah kedua suami isteri ni iklan Standard Chartered dan bila jumpa gtersenyum le kedua2nya membaca iklan yangbertulis ‘Besar, teguh dan peramah’.. Bahagialah Si Lin rupanya..

Esoknya terima pula surat Azie yang bertulis ‘Nescafe’. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis ‘Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir’ Bahagialah Si Azie rupanya…

 Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Suri bertulis KFC’. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis ‘Hingga Menjilat Jari’… Bahagialah Si Seri rupanya…

Seminggu berlalu, tiada surat dari Murni, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu… tak ada jugak.. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Murni dengan isi kandungannya ‘AIR ASIA ‘. Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum atau menangis.. Apa motto iklan itu…?? ‘7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. TANPA HENTI..

Jangan marah..... cerita ini tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada...

Senyum....

1 comment:

  1. hahahahahahahaha ... memang lawak ... sampai gigi palsu tercabut ..
    elok bagi kat orang sana yang banyak iklan kuat dalam akhbar mereka

    ReplyDelete