Wednesday, 27 February 2013

SEMUA SALAH KERAJAAN BARISAN NASIONAL

Salam buat semua...

Terlalu banyak yang telah KITA dapat dari kerajaan. Bermacam jenis bantuan dari atap hingga ke BR1M, dari MARA ke TEKUN tak terbilang dek jari apa yang Kerajaan dah berikan. Belum lagi kita cerita pasal subsidi beras, gula, gas, minyak masak dan macam macam lagi . Eh ! Lupa PETROL tu subsidi tau...

Tapi KITA sebagai manusia sememangnya tidak akan cukup dengan apa yang ada. Angin tak kata pada siapa siapa tapi KITA KITA lah yang selalu merungut tidak berpuas hati dengan apa yang Kerajaan berikan.

Begitulah  KITA, KITA akan salahkan kerajaan dalam banyak hal. Sehingga kadang kadang tersepak batu pun, kita salahkan kerajaan.

Dibawah Angin sertakan sms dari seorang sahabat yang menceritakan bagaimana KITA selalu salahkan kerajaan walaupun sebenarnya kita yang salah...

Jom enjoy!!

1. Kita bawak kereta kurang ajar, potong que sana sini, bawak di lorong kecemasan, drive laju 200km/h - Bila kena saman - BLAME THE GOVT.

2. Waktu sekolah GOVT bg subsidi yuran,pinjaman buku teks, RMT tp waktu belajar ponteng sekolah. Tak dpt masuk universiti - BLAME THE GOVT.

3. Malas bekerja & Bila menganggur tk mampu beli DUCATI - BLAME THE GOVT.

4. Tokey restoran jual makanan Mahal tp restoran masak tak sedap, tisu tak der, sinki bocor, toilet bau haprak. Balik Cirit birit - BLAME THE GOVT.

5. Kita buang sampah suka hati tok nenek. Tong sampah ada, tapi buat tokong. Pampers anak selit celah pokok bunga, tin milo buang dalam tasik, bungkus nasi campak dalam laut. - Pelancung tak datang - BLAME THE GOVT.

6. Kita benci Cina sbb Cina blh beli rumah besar, India kita maki, Benggali kita kutuk - Konon kita lagi bagus - tapi kita malas kerja - BLAME THE GOVT.

7. Kita suka bodek, kita bodek YB, kita bodek Ketua Pengarah, Kita bodek YDP, kita bodek CEO.. tapi syarikat kita buat longkang pun senget, pekerja semua malas, pasang curtain pun jatuh. - Tak dapat projek - BLAME THE GOVT.

8. Kita tk blh berbahasa inggeris tp jd cikgu matematik & sains. Bila govt perkenalkan dasr PPSMI , Kita kantoi tk blh ckp org putih dan kata GOVT gadai bahasa melayu bla bla bla. Murid yg rugi - BLAME THE GOVT

No comments:

Post a comment