Thursday, 28 March 2013

WAJIB BACA : ANTARA KATA-KATA RASIST MEI 69 DENGAN UCAPAN DAN JANJI ANWAR... INIKAH PARTI PEMERINTAH NEGARA LEPAS PRU13??


Antara kata-akata yang pernah terpacul dari mulut seorang pemimpin DAP pada 12 Mei 1969:

12 Mei 1969 - Jalan Ipoh, Jalan Tenku Andul Rahman

"MELAYU BALIK KAMPUNG, MELAYU TIADA KUASA SEKARANG, KITA CINA SUDAH CONTROL"

 12 Mei 1969 - Jalan khir, Kampung Baru, di depan orang Melayu

" MELAYU KELUAR...!!! APA LAGI DUDUK SINI, KITA HENTAM LU, SEKARANG KITA SUDAH ADA KUASA..."

12 Mei 1969 - Depan Balai Polis Jalan Pudu

".... SEMUA MELAYU KASI HABIS, KASI HALAU SEMUA POLIS...

12 MEI 1969 - 

" APA INI MELAYU, KITA SUDAH PERINTAH INI NEGERI, INI BUKAN NEGERI MELAYU PUNYA, MATA-MATA LANCAU..."

12 MEI 1969 - JALAN CANVEL

"BUTUH MELAYU, MALAI SI, PERGI MATI MELAYU..."

12 MEI 1969 -  JALAN BUKIT BINTANG

"INI NEGERI BUKAN MELAYU PUNYA, KITA MAHU KASI HALAU SEMUA MELAYU"

Inilah antara tindakan rasist melampau yang pernah dicetuskan oleh DAP terutama : LIM KIT SIANG. Tindakan ini telah mencetuskan peristiwa 13 MEI 1969.

Apa bezanya dengan kata-kata Anwar dalam satu majlis di hadapan orang cina. Anwar juga pernah mengeluarkan kata-kata rasist yang amat dashyat hanya kerana mahu memancing undi bukan melayu.
 

Sehingga  khabarnya Anwar akan bertanding di kawasan yang majoritinya bukan melayu kerana mungkin beliau menganggap bahawa orang melayu sudah mula tahu gerak tarinya. 

Namun Angin yakin bahawa orang bukan melayu juga telah tahu apa yang bermain dalam fikiran Anwar ketika ini. Orang bukan melayu juga pernah ditipu oleh Anwar seperti yang berlaku di Kampung Buah Pala.

Lihat saja video di bawah:   Begitulah Anwar yang hanya berjanji untuk membantu penduduk Kampng Buah Pala. Memang benar apa yang Anwar katakan, "Jika dia orang tak buat kerja... ini bukan Anwar". Memang mereka datang untuk bekerja, mereka bekerja untuk merobohkan rumah rakyat.

Angin yakin pengundi kini lebih berhati-hati dalam membuat pilihan, walau di mana pun Anwar bertandingan, beliau belum tentu menang kerana sejarah telah membuktikan bahawa Anwar hanya manusia yang menabur jani semata. 

No comments:

Post a Comment