Tuesday, 23 July 2013

PRK KUALA BESUT : PAS MULA MENIPU : EDAR SURAT DAN SMS PALSU


Sejak semalam bermula serangan pyscologi terhadap pengundi di Kuala Besut. Bila merasakan mereka berkemungkinan besar akan kalah  teruk kini mereka mula menipu dengan menyebarkan surat  dan SMS palsu.

Surat tersebut di kesan disemua pusat daerah mengundi yang di sebarkan dengan menaiki 2 buah motosikal jenis Yamaha Ego berwarna merah dan 2 buah motosikal Honda EX5 juga berwarna merah.
Penyebaran surat tersebut dipercayai diarahkan oleh seorang jawatankuasa PAS dengan menggunakan pemuda tersebut yang terdiri dari remaja-remaja yang masih di bawah umur.

SMS palsu

Surat palsu tersebut menyatakan KONONNYA TPM telah meluluskan pemberian sumbangan duit raya kepada seluruh pengundi dalam DUN Kuala Besut tanpa mengira fahaman politik. Pendahuluan berjumlah RM300 akan diberikan bermula 22 Julau. Penyebaran surat palsu ini dipercayai untuk mengelirukan pengundi dan mengucar kacirkan jentera dan bilik gerakan Barisan Nasional apabila diserbu pengundi.

SMS palsu yang disebarkan pula meminta pengundi untuk mendapatkan RM300 daripada pengerusi JKKK sebelum atau pada 5 MEi 2013.

No comments:

Post a Comment