Monday, 18 March 2013

KISAH PANAS CERAMAH ZULKIFLI NORDIN DIGANGGU PENCACAI PKR - PEMBESAR SUARA DIHANCURKANBUKIT MERTAJAM, 18 Mac 2013 : Sebuah majlis ceramah NGO yang diwakili dua penceramah, Zahid Mat Arip dan Zulkifli Nordin lewat malam  semalam telah dicemari dengan sebuah insiden di mana sebuah kumpulan yang dipercayai dari parti politik pembangkang telah menceroboh masuk ke dewan ceramah.

Kumpulan ini pada mulanya hanya menimbulkan suasana riuh menganggu program ceramah, namun kemudiannya bertindak liar dan ganas apabila mula membaling telur dan merosakkan peralatan di dewan ceramah termasuk memecahkan speaker.

Ceramah yang dihadiri 600 orang penduduk tempatan itu telah diganggu sekumpulan 50 hingga 60 orang lelaki, dimana kemudiannya seorang lelaki Melayu dari kumpulan tersebut ditangkap.

Pihak polis yang datang ke tempat kejadian berjaya meredakan insiden kekecohan tersebut. Ceramah kemudiannya diteruskan biarpun tanpa pembesar suara setelah dirosakkan penyokong PR.

Kumpulan tersebut  menunggu di luar pintu pagar sehingga majlis selesai sambil bersorak dan membuat bising.Sementara itu di sebuah program yang berlainan, yang juga di utara, sebuah program ceramah Himpunan Anak Muda anjuran parti pembangkang di Alor Semadom, Alor Setar malam tadi, hanya dihadiri kira-kira 50 orang yang rata-rata berumur melepasi usia muda.

Lantaran itu, hasrat pembangkang untuk menarik pengundi daripada golongan muda bagi meraih sokongan ternyata tidak tercapai.Malah, ceramah yang sepatutnya bermula pukul 9 malam itu juga ditunda selama kira-kira 30 minit bagi menunggu kehadiran orang ramai.

Sumber : www.terengganutoday.com

No comments:

Post a Comment