Monday, 4 March 2013

MISUARI MULA GERTAK NAJIB

WA semakin panas apabila terbaca satu kenyataan akhbar dari Filipina di mana Misuari, ketua MNLF (Moro National Liberation Front) menggesa supaya OIC dan UN campurtangan di dalam rundingan untuk menyelesaikan konflik di antara "Kerajaan Sulu" dan Malaysia. Yang peliknya, mereka tidak mahu kerajaan Filipina campurtangan??

Misuari juga menggertak supaya Najib berhenti dari terus menghantar anggota keselamatan ke Lahad Datu dan memberi amaran supaya jangan berlagak!!

Misuari menambah, dia dan puaknya adalah pemilik sebenar Sabah dan Sarawak.
Mangkuk tahik ni dok meraban mengatakan sejarah membuktikan Sabah dan Sarawak adalah hakmilik nenek moyang beliau. Kah kah kah!! GILA!!

Dalam skrip Misuari kepada pemberita, WA tengok gaya skrip dia ni macam dah ada sialan yang ajarkan.

"Darah saudara kita di Sabah adalah suci, saya harap Najib tak akan menghasut rakyat di Sabah kerana ia akan menimbulkan masalah yang lebih besar dan menarik kita kepada perperangan, saya minta Najib jangan cakap besar dan saya tidak suka akan perperangan, kami semua mahukan keamanan dan bukan perperangan. Krisis di Sabah boleh berakhir dengan baik, di mana kedua-dua pihak boleh berpuas hati."

Misuari turut mengaku terdapatnya saudara dan kumpulannya yang berada di Sabah. Tapi TAKNAK MENGAKU TERLIBATNYA DENGAN pencerobohan di sana!!


Kononnya Misuari berada di Afrika ketika pencerobohan berlaku dan
tidak tahu pergerakan Setan Sulu. 

BACA SETERUSNYA DI sini

No comments:

Post a Comment