Monday, 1 April 2013

PANAS!!!! PEGUAM SENIOR PERTIKAI KENAPA TIADA SIASATAN PASAL DUIT RM20 JUTA YANG DIBAWA KE MANILA???Kuala Lumpur, 1 April 2013 – Pertemuan wartawan Mymassa dengan beberapa orang Peguam senior dari Majlis Peguam Negara mengungkapkan kehairanan mengapa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), tidak menyiasat Wang Rasuah Anwar Ibrahim sebanyak RM20 Juta kepada Lajim.

Menurut salah seorang Peguam senior tersebut, Lajim hanya melompat keluar dari BN ke PKR setelah menerima wang RM20 Juta, ianya ulangan kisah silam bilamana Lajim juga menerima Wang Rasuah Anwar Ibrahim RM3Juta pada tahun 1994 untuk menjatuhkan Kerajaan PBS.

Sebagai rekod, Pasukan Keselamatan Negara turut berjaya mengesan beberapa individu yang menyalurkan wang kepada militan Kiram ke Jolo dan Sulu. Isunya, mungkinkah sebahagian Wang RM20Juta itu disalurkan ke sana.

Malah perjalanan R. Sivarasa dan Tian Chua turut dikesan ke Filipina, sebelumnya perbincangan Anwar-Nur Misuari turut berjaya dikesan.Menurut beberapa peguam Islam ditemui berkata, SPRM tidak sepatutnya tutup mata dengan kes ini kerana ianya melibatkan Keselamatan awam.

Wang Rasuah Anwar digunakan untuk menjual Nyawa anggota perajurit kita.Kami ingin mendesak pihak SPRM supaya lebih proaktif dalam isu ini memandangkan kes di Lahad Datu telah mengorbankan 10 orang perajurit Negara, di samping kemusnahan harta benda orang-orang kampung.

bersambung...mymassa

No comments:

Post a Comment